Scouting Sint Franciscus bestaat uit ongeveer 50 leden verdeeld over 4 speltakken, samen met een enthausiast leiding team draaien we groep op (bijna) iedere vrijdag avond en zaterdag ochtend.

Bevers; vanaf 4 jaar

Wat zijn/doen Bevers

De bevers proberen al zoveel mogelijk samen te doen. Zij spelen, net als de "groten" zowel binnen als buiten. Zij houden kleine speurtochten, leren spelenderwijs omgaan met gevaarlijke gereedschappen, zoals b.v. een schaar, zij knutselen, spelen toneel en gaan ook wel eens op bezoek bij andere bevergroepen. De bevers gaan eenmaal per jaar een weekend op kamp.

Het uniform

Bevers dragen een blauwe broek of rok, een rode beversweater (evt. ook een beverpolo- shirt), een blauwe beverpet, de groepsdas Mac'Leod ruit nummer 20, dasriempje en insignes.

Opkomst

De opkomst van de Bevers is elke zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur.

Contactpersoon

De contactpersoon voor de Bevers is Remi Stohr, hij is buiten kantooruren te bereiken op tel: 043 - 750 4392

Welpen; vanaf 7 jaar

Wat zijn/doen Welpen

Welpen zijn jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, en spelen in de jungle (Gebaseerd op het Jungle -boek van Rudyard Kipling). Zij beleven hier veel avonturen met de dieren, zoals Baloe de Beer, Ka de slang, de Banderlog (het apenvolk) en vooral met Akela (de wolf) en Mowgli (het mensenjong). Welpen spelen veel buiten (in de jungle), bouwen hutten, lopen speurtochten, gaan op weekend en gaan ook al een hele week op zomerkamp.

Het uniform

Welpen dragen een blauwe broek of rok, een groene blouse, een scoutingpet, de groepsdas Mac'Leod ruit nummer 20, dasriempje en insignes.

Opkomst

De opkomst van de Welpen is elke vrijdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Contactpersoon

De contactpersoon voor de Welpen is Joëlle America zij is te bereiken op tel: 06 - 23 06 87 03

Scouts; vanaf 11 jaar

Wat zijn/doen Scouts

Ben je in de leeftijd van elf tot vijftien jaar dan kom je bij de scouts. Op deze leeftijd wordt actie van je verwacht! Zeilen in je eigen boot. Koken op je eigen vuurtje. Staan op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. En wat kun jij van Scouting verwachten? Vooral veel plezier, je eigen avontuur creëren en vrienden voor het leven ontmoeten. En natuurlijk elk jaar een waanzinnig leuk zomerkamp!

Het uniform

Scouts dragen een blauwe broek (meisjes mogen ook een rok dragen), een beige Scoutsblouse, een zwarte baret met het Scouting Nederland embleem, de groepsdas Mac'Leod ruit nummer 20, dasriempje en insignes.

Opkomst

De opkomst van de Scouts is elke zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur.

Contactpersoon

De contactpersoon voor de Scouts is Vincent Gustings hij is te bereiken op tel: 06 - 52 76 78 10

Explorers; vanaf 15 jaar

Wat zijn/doen Explorers

Scouts gaan, als zij oud genoeg zijn, naar de Explorers. Zij maken hun programma zelf, en hebben alleen nog begeleiders en geen leiders meer zoals bij de andere speltakken. Hun interessen liggen op alle gebieden van de moderne maatschappij. Sinds 1991 heet deze groep dan ook bij Scouting Nederland de Explorers (ontdekkers). Zij proberen alle facetten van de moderne maatschappij zoveel mogelijk zelf te ontdekken. Ofschoon dit niet uitdrukkelijk vermeld staat moge uit het vorenstaande blijken, dat Explorers binnen onze groep een gemengde speltak is. Dit komt door hun leeftijdseigen gedrag. De Explorers zijn, door de middelbare school leeftijd, meer geschikt om samen het spel van Scouting te spelen. Het enthousiasme van de meisjes stimuleert de jongens en andersom ook.

Het uniform

De Explorers dragen een blauwe broek of rok, een brique blouse, een zwarte baret of Scoutinghoed met het Scouting Nederland embleem, de groepsdas Mac'Leod ruit nummer 20, dasriempje en insignes.

Opkomst

De Explorers draaien elke vrijdag groep van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Contactpersoon

De contactpersoon voor de explorers is Guido Wolfhagen, hij kan bereikt worden buiten kantooruren op: 06 - 45 71 00 65